Update Coronamaatregelen (November 2021)

18 november 2021

Zoals u wellicht vernomen hebt, werden er op 17 November door de Federale overheid terug enkele maatregelen aangekondigd om de Coronapandemie in te dijken.

Met het bestuur hebben we deze maatregelen besproken en tot volgende conclusies gekomen:

  • Voortaan wordt iedereen bij wedstrijden vanaf 16 jaar gescreend op zijn Covid Safe ticket, met geldig identiteitsbewijs bij het betreden van de sporthal. We willen dit organiseren samen met de ploegverantwoordelijken. Dit geldt dan ineens ook als screening voor de cafetaria. Bij de eerste maal betreden zal je een stempel krijgen, zodat dit maar 1 maal hoeft gecheckt te worden.

  • Maskers moeten altijd gedragen worden door iedereen vanaf de leeftijd van 10 jaar, tenzij je aan het sporten bent, of in de cafetaria neerzit. Spelers die aan het wachten zijn tot hun training start, dienen een masker te dragen. Alle supporters blijven het masker dragen, ook wanneer men heeft plaats genomen in de tribune. Ook bankspelers vragen we zoveel als mogelijk het mondmasker te gebruiken. In de cafetaria wordt het masker gedragen wanneer men rondloopt.

  • Afstand houden en handhygiëne worden nog steeds aangeraden.

  • Blijf thuis bij de minste symptomen! Ook als je gevaccineerd bent, kan je ziek worden, en het coronavirus doorgeven aan je medespelers of medetoeschouwers.

Wij rekenen op jullie begrip en medewerking om deze maatregelen correct toe te passen. Alleen door samen te werken, krijgen we deze pandemie terug onder controle.

Hou het gezond!

Het BCO bestuur