Starten met basketbal

BCO streeft ernaar om iedereen die gemotiveerd met basketbal wil bezig zijn, hiertoe een kans te bieden binnen onze club. Het is onze bedoeling om elke speler volgens zijn of haar niveau een zo compleet mogelijke opleiding te geven als basketbalspeler. De populariteit van basketbal is de laatste jaren in grote mate toegenomen. We kunnen dan ook begrijpen dat jonge spelers met basketbal willen kennismaken, zonder direct de verplichting te hebben eerst bij de club te moeten aansluiten.

Dit kan door deel te nemen aan een 3-tal initiatietrainingen bij de start van het nieuwe seizoen (rond 15 augustus).

Als je beslist verder te gaan met basketbal zal je een aansluitingsformulier en een medische fiche krijgen die je zo vlug mogelijk correct ingevuld terug bezorgt via de coach. Deze zal dan het aansluitingsformulier naar de Vlaamse Basketbal Liga opsturen, nadat de betaling van het lidgeld is gebeurd en de volledig ingevulde medische fiche werd bezorgd.

Eens je aangesloten bent bij BCO verwachten wij je stipte aanwezigheid en volledige inzet tijdens trainingen en wedstrijden. We verlangen van al onze spelers dat ze zich gedragen als waardige vertegenwoordigers van onze club. Inzet op school en studeren dienen prioriteit te zijn bij onze jeugdspelers. Naast de schoolopleiding trachten wij een uitlaatklep aan te bieden. Onze jeugdwerking staat open voor jongens als meisjes. Basketbal moet de hobby zijn waar de kinderen hun sportieve ontwikkeling tot ontplooiing kunnen brengen.