Training & wedstrijd

Afspraken naar wedstrijden toe worden tijdens de trainingen gemaakt tussen de coach en de spelers. Het principe binnen onze club is dat iedere speler ruim voldoende speelminuten krijgt als hij of zij aan de trainingen deelneemt.

Bij prémicroben en microben is dit standaard geregeld via het“slangsysteem”:

Wat betreft deelname aan bekerwedstrijden is het de filosofie van de club om hier een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.Hier kan het wel voorvallen dat er volop voor de overwinning wordt gegaan en dat sommige spelers meer of minder spelen. Deze keuze is volledig in handen van de trainer(s). Wij hopen hier op begrip van spelers en ouders. Samen met de sportieve ontplooiing van onze jeugd zien wij het ook als onze taak om onze basketters pedagogisch en sociaal te ondersteunen.

Studies primeren te allen tijden. Indien het moeilijk is om bepaalde dagen/uren te komen trainen dan dient dit VOORAF besproken te worden met de coach.

Trainingen en wedstrijden

De trainingsuren en wedstrijdkalender worden bij aanvang van het seizoen meegedeeld aan spelers/ouders. Voor dit seizoen zullen alle thuiswedstrijden plaats hebben in de Sporthal Heiveld te Opwijk (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld). Afwezigheid op training en/of wedstrijd MOET meegedeeld worden aan de trainer/coach en dit zo snel mogelijk. Dit is belangrijk voor het opstellen van trainingsschema’s en ploegopstellingen

Hoogte van de ring

Maat Basketballen

Grootte van het terrein

Kledij en sporthygiëne

Wedstrijden

Trainingen

Preventiebeleid

Inzet voor de Club

Tafelofficials