Kerstwoordje van de voorzitter

25 december 2023

Alweer een nieuw jaar …

Beste spelers, coaches, ouders, supporters, vrijwilligers, familie, sympathisanten en allen die onze club een warm hart toedragen,

We sluiten 2023 af en kijken met veel vertrouwen het nieuwe jaar in de ogen.

Het afgelopen jaar was een schitterend jaar. Onze ploegen hebben fantastische resultaten geboekt met als absolute uitschieters de gewonnen bekerfinale voor de A-ploeg en de kampioenstitel van de C-ploeg. Beide hebben zeer veel enthousiasme veroorzaakt en waren, alweer, een uitstekende teambuilding voor de hele club.

Verder hebben we als BC Opwijk opnieuw stappen gezet in het verder verhogen van de kwaliteit van de begeleiding van onze jeugd- en seniorspelers. We proberen, binnen de beperkingen van de Opwijkse sportinfrastructuur, iedereen zoveel mogelijk kansen te geven op training- en wedstrijdmomenten. Het resultaat is er: de kwaliteit van het geleverde spel stijgt ieder jaar opnieuw en we kunnen ons meten met de betere ploegen uit de omgeving.

Onze medische cel heeft daarnaast ook serieuze inspanningen geleverd op het vlak van medische screening, blessurepreventie en -aanpak en zorg voor de mentale gezondheid van onze spelers. Ook daar zijn we een voorbeeld voor vele clubs uit de streek.

Daarnaast ben ik ook trots op de gemoedelijke en familiale sfeer die onze club zo dierbaar is. We worden niet voor niets de sympathiekste club van Vlaams-Brabant en ver daarbuiten genoemd.

En daar dragen jullie allen toe bij: het bestuur, de talloze vrijwilligers in elk van onze cellen, de spelers en coaches en iedereen die, op een of andere manier, zijn steentje bijdraagt in het succes van onze club. We hebben elk van jullie nodig. Zonder elk van jullie zou deze verwezenlijking niet mogelijk zijn.

Dit jaareinde is dan ook het geschikte moment om ieder van jullie daarvoor te danken. We zeggen dat ongetwijfeld te weinig maar denken en voelen het alle dagen als we onze spelers bezig zien.  We zien hen groeien in hun rol en we zien met plezier dat ze zich ontwikkelen tot jongeren en jongvolwassenen die hun verantwoordelijkheid nemen en die op hun beurt ook hun rol in de club opnemen. Met evenveel plezier stellen we vast dat heel wat jonge spelers mee jeugdspelers begeleiden, vanaf de Multimove tot in alle jeugdcategorieën, en jeugdwedstrijden fluiten. Ze doen dat moedig en vaak wat nerveus maar leren er hun mannetje staan en resoluut omgaan met moeilijke beslissingen of momenten. Zo leren ze bij en groeien ze als persoon. Het is onze rol hen daarin te steunen en bij te staan en dat doet elk van jullie. Ook daarvoor onze dank.

Een jaareinde is ook een goed moment om even vooruit te kijken.

We hebben een 5-jarenplan met onze club waar we geduldig aan verder bouwen en ieder jaar stellen we opnieuw de ambities bij. Centraal staan het verhogen van de kwaliteit van de begeleiding van alle spelers waardoor het spelniveau moet stijgen, en het verder versterken van de omkadering waarbij zoveel mogelijk vrijwilligers een klein stukje van de taken op zich nemen onder het motto: vele handen maken licht werk. Het succes van onze club is niet het succes van 1 of een beperkt aantal personen. Het is het succes van elk van jullie. We doen het voor jullie en met jullie:  dát is het recept van ons succes! Niet voor niets is de strijdkreet van onze spelers: BCO one team!. Dat geldt voor hen maar even goed voor ons.

BCO moet een club zijn waar iedereen zich thuis voelt en graag komt. Dat was onze doelstelling in 2023 en dat blijft de eerste doelstelling voor 2024.

Het voltallige bestuur wenst jullie een fantastisch 2024 met een goede gezondheid en talloze mooie momenten om samen te koesteren.

Tot heel binnenkort,

Jean