BCO viert 40+1 jarig bestaan !

Op 6, 7 en 8 mei willen we 41 jaar BCO in the picture brengen en al onze leden, spelers, supporters, ex-spelers, kortom iedereen met een hart voor BC Opwijk is uitgenodigd !
We organiseren een aantal activiteiten en rekenen op een massale opkomst om samen onze verjaardag te vieren

Vrijdag 6 mei

 • 20 u :  Wedstrijd coaches vs coaches (o.l.v. onze youth officials)
  We doen dan ook een warme oproep aan al onze jeugd- en senior spelers en speelsters om hun coaches te  komen aanmoedigen.
  Mogelijkheid om honger te stillen met hotdog of broodje kaas 

Zaterdag 7 mei

 • 9u30:     BC Opwijk U14A – BBC Falco Gent B
 • 11u30:   BC Opwijk U16B – BBC Scheldejeugd Temse A
 • 16u:        BC Opwijk U18 – Jets Basket Zaventem A
 • 18u15:    BC Opwijk Heren B – Black Devils Vorst B
 • Om 19u bent u allen welkom op de receptie tgv. 40 jaar BCO
 • 20u30:    BC Opwijk Heren A – Black Devils Vorst A, tevens afscheidsmatch van coach Gregory Presa

  Vanaf 11u30 tot einde: foodtruck op de parking van de sporthal

Zondag 8 mei

 • 9u15:     Multimove / G-basket
 • 11u:       BC Opwijk U8B – Kangoeroes Basket Mechelen A
 • 11u:       BC Opwijk U10A – Geranimo Bornem A
 • 13u:       BC Opwijk U8A – Boortmeerbeek & Berg Bulldogs A
 • 13u:       BC Opwijk U12B – Bavi vilvoorde B

  Mogelijkheid om honger te stillen met hotdog of broodje kaas 

Randactiviteiten

 • Het historische ‘dunk’-tijdschrift door de jaren heen
 • 25 jaar Kerststage t-shirts
 • Oude foto’s
 • Eetstandje en foodtruck

 

 


BC Opwijk Seniorploegen krijgen vorm

Nadat Ben Becqué zijn engagement gaf om de komende jaren aan de slag te gaan bij BC Opwijk als headcoach ging de sporttechnische cel aan de slag om de seniorploegen voor volgend seizoen uit te bouwen. Vanuit eerdere gesprekken met de spelers werd aangegeven dat iedereen aan boord wil blijven. Gregory Crucifix hangt de schoenen aan de haak en Murphy Defoort en Hannes Buyle sukkelen met een slepende blessure.

Hannes gaf deze week aan dat hij naar volgend seizoen opnieuw deel zal uitmaken van de A-kern, wat een ongelooflijk goed nieuws was voor de ploeg en club. Hannes is toch één van de clubspelers die zeer belangrijk zijn. Stiekem hoopt de club dat Murphy alsnog goed nieuws krijgt en de draad weer kan oppikken.

Het is dan ook de sterkste transfer, de ploeg bij elkaar houden, wat er voor zorgt dat er vanuit de jeugdwerking de doorstroom kan verder gerealiseerd worden.

Twee spelers van de B-ploeg, Jonas Vandecauter en Brent De Vis schuiven als vaste A-ploeg spelers door vanuit de B-ploeg. Joachim Vandecauter en Jorden de Nijn zullen vast aantreden bij de B-ploeg en aansluiten bij de A-ploeg om zodoende op termijn de stap hoger te zetten.  Coach Ben wil zo ook de focus leggen op doorstroming vanuit de jeugdploegen.

Onder de impuls van coach Ben en coach Dirk Van Nijverseel (B-team) zal de B-ploeg ,die actief is in P2, ook worden gebouwd rond U18, U21 en wat ervaren spelers. Hiermee willen we een stevig signaal geven aan de jeugd dat we sterk geloven in de doorstroming in eigen club.

Bij de Heren C blijven alle spelers aan boord. Coach Rudy geeft de fakkel door aan coach Tim Moerenhout. Tim zal bijgestaan worden door ervaren speler Steven Palstermans om samen de ploeg te leiden. BCO dankt Rudy Van Elverdinge voor de afgelopen seizoenen en zijn onvoorwaardelijk engagement. Onze heren C blijven ook ambitieus naar volgend seizoen en willen zich opnieuw mengen voor de titelstrijd.

Bij de Dames A in tweede provinciale zit de sociale cohesie zeer goed. Ook in deze ploeg kunnen we verder bouwen met nagenoeg dezelfde ploeg. We kijken nog uit naar 1 à 2 versterkingen en zoeken een nieuwe trainer/coach of een extra trainer om de huidige coach Wim te ondersteunen.

De club is blij te ervaren dat de spelers zich goed voelen binnen de club en we kijken nu al uit naar het volgend seizoen !


Workshop “Samen werken aan een veilig sportklimaat”

Einde vorig jaar hebben we met een aantal coaches binnen de club het traject “Iedereen aan boord”  gevolgd. Ook dit jaar krijgen we de kans om een nieuw traject te volgen i.s.m. Thomas Moore Hogeschool en Ethiek in de Sport, namelijk “Samen werken aan een veilig sportklimaat“.

De eerste stap een webinar voor coaches, trainers, begeleiders op maandag 21 februari om 20.00 uur. Deze webinar is exclusief voor BCO-leden.

Inschrijven kan via deze link. De focus ligt momenteel in eerste instantie op coaches, trainers en begeleiders, maar er volgen later ook nog momenten voor ouders & bestuursleden.

We plannen ook een moment voor onze sporters (12 tot 14 jaar) tijdens één van de trainingen.

Samen willen we ervoor zorgen dat grensoverschrijdend gedrag sneller opgemerkt wordt, want als omstanders merken we dit niet altijd, of soms te laat op.  


Onze vernieuwde webshop staat online!

Eindelijk! De laatste weken heeft onze cel Textiel hard gewerkt om een volledig vernieuwde webshop uit te werken.  Naast een aangepaste lay-out heeft de BC Opwijk webshop voortaan een nieuw gamma club merchandise voor volwassenen en kids.  Samen met onze partner Charles Sportswear bieden we jullie voortaan een gebruiksvriendelijke webshop aan waar je naar hartelust kan shoppen.

Je vindt er leuke club kledij (met of zonder personalisatie van jouw naam) met het nieuwe logo.  Maar voor de liefhebbers hebben we ook een “limited edition” reeks met het originele BCO logo uit de beginjaren… 

Aarzel niet langer en maak snel een account aan op de BC Opwijk webshop en je kan meteen bestellen!

Voeg alvast de volgende link toe aan je favorieten:

https://www.charles-sportswear.shop/collections/bc-opwijk


Ben Becqué, de nieuwe head-coach voor BC Opwijk Heren A

Foto : Dorien Verhulst

Huidig coach Greg Presa geeft komend seizoen de fakkel door aan Ben Becqué.

Greg heeft de afgelopen 5 seizoenen prachtig werk geleverd binnen onze club. Eerst met het B-team en nadien nam hij de uitdaging aan om zijn BCO verhaal verder te zetten bij het A-team.

Onder zijn vleugels bouwde BCO een nieuw A-team uit, met de focus op doorstroming van jeugdspelers. We bleven een top 5 ploeg in Vlaams-Brabant en Greg loodste ons doorheen de moeilijke coronaperiode.

Hij blikt dan ook terug op een mooie, leerrijke en vooral plezante BCO periode en blijft binnen de club actief in de sporttechnische cel van waaruit hij de seniorploegen zal bijstaan. De club is hem dan ook zeer dankbaar voor zijn geleverde werk en blijvend engagement binnen de club.

Met coach Ben haalt BCO een oud-speler en voormalig jeugd- en damescoach binnen.

Ben was één van de spilfiguren van het succesvolle team welke 5 jaar geleden kampioen speelde en de beker van Vlaams-Brabant won. Hij is dan ook de geschikte coach om vanaf volgend seizoen de A-ploeg onder zijn hoede te nemen.

De afgelopen jaren was Ben zeer sterk actief binnen de trainersstaf van Panters Baasrode waar hij “mede-architect” was van de B-ploeg in 1e provinciale Oost-Vlaanderen, die voor de doorstroming van jeugdspelers naar de seniorploegen zorgde.

Voor volgend seizoen kan Ben rekenen op de basiskern van de huidige ploeg, aangevuld met enkele spelers uit het B-team en er zal sowieso ook plaats zijn voor jeugdspelers.

Christophe De Vis : “Ben is de coach die we onmiddellijk hebben gecontacteerd. Hij kent de club, heeft een heldere, vernieuwende kijk op het spel en bezit de kunst om spelers en ploeg naar een hoger niveau te tillen. Ben werd vanuit de spelersgroep gesuggereerd  toen we te kennen gaven dat we op zoek gingen naar een nieuwe coach. Laat dit nu net een super belangrijke factor zijn, passen binnen het DNA van onze club.”

Ben Becqué : “Ik heb het geluk gehad enkele jaren met een zeer geëngageerd en competent coachesteam te hebben mogen samen werken. Ik wil dan ook uitdrukkelijk BBC Panters Baasrode, de spelers en in het bijzonder coaches Nils Moortgat, Hans Van Puyenbroeck en Tim Van Buggenhout bedanken voor de vlotte, vriendschappelijke en efficiënte samenwerking! Het doel is mijn kennis die ik opgedaan heb over te brengen naar BC Opwijk en te zorgen dat we ook hier onze jeugdspelers verder ontwikkelen om hun weg richting seniorenbasket zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ik ben zeer tevreden dat ze mij de kans willen geven om mijn coaches-carrière bij hen verder te zetten! Tenslotte heb ik zelf ook nog veel bij te leren en ben ik van start gegaan met de cursus Instructeur B. BCO is net als Panters Baasrode een club naar mijn hart waar ik als speler en coach mooie jaren heb beleefd. We zoeken voor komende seizoen nog een versterking op guard en forward en dan moeten we zeker de top 5 kunnen vasthouden zoals Greg dat afgelopen seizoenen met zijn team gedaan heeft.”


ik word basketter