De kop is eraf! A-ploeg wint na een thriller op Makeba

27 augustus 2023

Na een geslaagd openingsweekend in Hofstade en enkele trainingen stond de eerste wedstrijd voor de A-ploeg voor de deur. Op het veld van Makeba Brasschaat volgde de eerste test. Niet in ideale omstandigheden, want er waren enkele afwezigen. Ook is een ploeg uit P1 Antwerpen nooit gemakkelijk.

De wedstrijd kwam traag op gang, maar aan het einde begon Makeba afstand te nemen. Na Q1 stond Opwijk 8 punten in het krijt. In het volgende quarter diepte Makeba de voorsprong nog wat verder uit. Met rake driepunters liepen ze maximaal 16 punten uit.

Na een tweede time-out begon Opwijk aan zijn achterstand te knabbelen en dankzij een ‘and one’ van youngster Victor werd de remonte definitief ingezet. Nieuwkomer Sven nam over en met een driepunter van Bart gingen we bij 36-30 rusten.

Makeba kwam het beste uit de kleedkamer, terwijl het voor Opwijk niet altijd even goed liep. Zo was er een kloof van 15 punten, maar uiteindelijk startten we het laatste quarter bij 55-47. Dat laatste quarter begon Opwijk met 3 lucky shots. Eerst was er een skyhook van Sam hoog tegen het bord. Vervolgens scoorde Victor via de bovenkant van het bord en Merlijn shotte een driepunter met het bord binnen. Zo stond het opeens 55-54.

Daarna liep Makeba opnieuw uit. Opvallend was ook het verschil in fouten. Makeba kreeg er geen enkele, terwijl Opwijk op het einde van het quarter foutenlast had. Toch werd de kloof alweer gedicht. Via Sven kwamen we zelfs voor het eerst op voorsprong (67-68). Makeba kwam na een time-out opnieuw op voorsprong (69-68).

Ook coach Ben pakte een time-out. De uitgetekende play mislukte, maar er volgde en hustle. Kapitein Vincent ontfutselde de bal en werkte half vallend een lay-up binnen (69-70). Makeba kon nadien niet meer scoren en zo was de eerste zege van het seizoen binnen. Het was sowieso een goede wedstrijd, waar je duidelijk al goede dingen uit de trainingen zag. De zege is voor de moraal extra goed.

Punten Opwijk: Kasper 0, Victor 8, Merlijn 5, Sven 16, Bart 14, Vincent 12, Xander 12, Milan 1, Sam 2

JV