Ben Becqué, de nieuwe head-coach voor BC Opwijk Heren A

23 januari 2022

Foto : Dorien Verhulst

Huidig coach Greg Presa geeft komend seizoen de fakkel door aan Ben Becqué.

Greg heeft de afgelopen 5 seizoenen prachtig werk geleverd binnen onze club. Eerst met het B-team en nadien nam hij de uitdaging aan om zijn BCO verhaal verder te zetten bij het A-team.

Onder zijn vleugels bouwde BCO een nieuw A-team uit, met de focus op doorstroming van jeugdspelers. We bleven een top 5 ploeg in Vlaams-Brabant en Greg loodste ons doorheen de moeilijke coronaperiode.

Hij blikt dan ook terug op een mooie, leerrijke en vooral plezante BCO periode en blijft binnen de club actief in de sporttechnische cel van waaruit hij de seniorploegen zal bijstaan. De club is hem dan ook zeer dankbaar voor zijn geleverde werk en blijvend engagement binnen de club.

Met coach Ben haalt BCO een oud-speler en voormalig jeugd- en damescoach binnen.

Ben was één van de spilfiguren van het succesvolle team welke 5 jaar geleden kampioen speelde en de beker van Vlaams-Brabant won. Hij is dan ook de geschikte coach om vanaf volgend seizoen de A-ploeg onder zijn hoede te nemen.

De afgelopen jaren was Ben zeer sterk actief binnen de trainersstaf van Panters Baasrode waar hij “mede-architect” was van de B-ploeg in 1e provinciale Oost-Vlaanderen, die voor de doorstroming van jeugdspelers naar de seniorploegen zorgde.

Voor volgend seizoen kan Ben rekenen op de basiskern van de huidige ploeg, aangevuld met enkele spelers uit het B-team en er zal sowieso ook plaats zijn voor jeugdspelers.

Christophe De Vis : “Ben is de coach die we onmiddellijk hebben gecontacteerd. Hij kent de club, heeft een heldere, vernieuwende kijk op het spel en bezit de kunst om spelers en ploeg naar een hoger niveau te tillen. Ben werd vanuit de spelersgroep gesuggereerd  toen we te kennen gaven dat we op zoek gingen naar een nieuwe coach. Laat dit nu net een super belangrijke factor zijn, passen binnen het DNA van onze club.”

Ben Becqué : “Ik heb het geluk gehad enkele jaren met een zeer geëngageerd en competent coachesteam te hebben mogen samen werken. Ik wil dan ook uitdrukkelijk BBC Panters Baasrode, de spelers en in het bijzonder coaches Nils Moortgat, Hans Van Puyenbroeck en Tim Van Buggenhout bedanken voor de vlotte, vriendschappelijke en efficiënte samenwerking! Het doel is mijn kennis die ik opgedaan heb over te brengen naar BC Opwijk en te zorgen dat we ook hier onze jeugdspelers verder ontwikkelen om hun weg richting seniorenbasket zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ik ben zeer tevreden dat ze mij de kans willen geven om mijn coaches-carrière bij hen verder te zetten! Tenslotte heb ik zelf ook nog veel bij te leren en ben ik van start gegaan met de cursus Instructeur B. BCO is net als Panters Baasrode een club naar mijn hart waar ik als speler en coach mooie jaren heb beleefd. We zoeken voor komende seizoen nog een versterking op guard en forward en dan moeten we zeker de top 5 kunnen vasthouden zoals Greg dat afgelopen seizoenen met zijn team gedaan heeft.”