BC OPWIJK schorst voor onbepaalde tijd alle wedstrijden en trainingen

26 oktober 2020

Beste basketbalvrienden,

Het bestuur neemt vandaag een harde en pijnlijke beslissing. Onder druk van de precaire situatie waarin we ons momenteel bevinden, organiseren wij voor onbepaalde tijd geen trainingen én geen wedstrijden meer voor al onze ploegen. Deze maatregel gaat onmiddellijk in. Vanaf dinsdag 27 oktober wordt er dus niet meer getraind.

Dankzij jullie voorbeeldige gedrag konden we totnogtoe het aantal positieve gevallen binnen onze club beperken. We vermoeden dat het risico op besmetting op een basketbalveld relatief klein is, maar de stemmen van de virologen en andere epidemiologen om onze contacten te herleiden tot zo goed als nul klinkt almaar luider. Daarom wachten we het overleg van onze Vlaamse regering niet af en nemen nu al onze verantwoordelijkheid als club.

Deze beslissing nemen we met pijn in het hart, ook wij vinden het sociale welzijn van onze spelers en van jullie allemaal heel belangrijk. Helaas haalt de harde realiteit ons in. Uiteraard volgen wij de evolutie op de voet en hopen wij zeer snel een nieuwe – blijde – boodschap te mogen brengen.

In afwachting hopen wij dat iedereen gezond mag blijven.

Zorg goed voor elkaar.

BCO, one team.

Het bestuur