Nieuwe voorzitter bij BC Opwijk

28 december 2016

De basketbalploeg BC Opwijk heeft sinds kort een nieuwe voorzitter.

Na 4 jaar trouwe dienst geeft de huidige voorzitter, Franky De Medts, de fakkel door.
Franky, die al 12 jaar bestuurslid is bij BC Opwijk, loodste de club de voorbije jaren veilig doorheen soms wel woelige wateren. Vandaar dat de club hem dankbaar en uiterst erkentelijk is voor zijn jarenlange inzet en zijn engagement.

Franky zal actief blijven binnen het bestuur, maar vanaf 1 januari is het de 48 jarige Jean Van Nuwenborg die het voorzitterschap voor zijn rekening zal nemen.

Jean VN

Jean Van Nuwenborg

 

Jean heeft alle jeugdreeksen doorlopen bij Avanti Brugge, een toenmalig eersteklasser. Hij is vader van 3 zonen, waarvan Simon en Louis jeugdspelers zijn bij BC Opwijk.
Samen met zijn echtgenote Katrien is hij al jaren actief binnen BC Opwijk. Voor een helpende hand of een fris idee kan de club steeds bij hen terecht.

Met Jean meent BC Opwijk de geknipte persoon te hebben aangetroffen die de club naar een hoger niveau zal kunnen tillen.

Een strakkere structuur binnen het bestuur brengen, een aanspreekpunt zijn voor alle leden, de visies vanuit het bestuur coördineren en actief helpen realiseren: het zijn enkele van de voornemens van de nieuwe voorzitter die, vanuit zijn beroepsleven, heel wat ervaring heeft met het op poten zetten en uitwerken van dynamische organisaties.

De sportieve ambitie van de club en de nieuwe voorzitter is vooral om een toffe club te zijn waar er ruimte is voor de sportieve ontwikkeling van elke speler.

Daarom zal binnen de jeugdwerking de samenwerking met Panters Baasrode aangehouden en uitgewerkt worden en zal er vanaf U12 ook verder gedifferentieerd worden.

Wat de sportieve uitdagingen bij de senior spelers betreft heeft BC Opwijk de ambitie om met de heren A opnieuw in de landelijke competitie aan te treden. De heren B is en blijft een opleidingsploeg van waaruit een doorstroming kan gerealiseerd worden van talentvolle jeugd naar de A ploeg. Met de heren C mikt de club verder op een mix van jong en oud geweld die een gezonde en frisse competitiegeest combineert met een flinke dosis sportief enthousiasme, getuige daarvan de geweldig mooie resultaten tot nog toe.

Jean is alvast zeer gemotiveerd om de toekomstige uitdagingen aan te gaan en is vastberaden om BC Opwijk een toffe en familiale club te laten blijven, waar het voor alle leden prettig is om te vertoeven.

Anderzijds is hij er ook van overtuigd dat met het talent dat in de ploeg aanwezig is, een gezonde ambitie moet aan de dag gelegd worden waar, zonder gekke dingen te doen, kan geïnvesteerd worden in een verstandige groei op alle fronten.