Infomoment – samenwerking jeugd BC Opwijk – Panters Baasrode

11 februari 2016

Beste,

Iedereen zal wel al iets opgevangen hebben van de nieuwe plannen die onze sportieve cel aan het uitwerken is.
BC Opwijk en Panters Baasrode gaan de handen in elkaar slaan en een samenwerking aangaan.
Een samenwerking waarin beide clubs onafhankelijk blijven functioneren doch daar waar het nodig is samen werken.
Concreet omvat dit :

U6 tem U12 : Elke club behoudt zijn bestaande structuren, spelers, coaches maar de leerlijnen, sportieve doelstellingen, evaluaties worden op 1 lijn gezet. Spelers blijven bij hun eigen club spelen en trainen.

U14 : In deze leeftijdscategorie worden er 2 ploegen gemaakt met ALLE spelers van beide clubs. BC Opwijk zal hier de leading nemen. Spelers van Panters Baasrode zullen gemuteerd worden naar BC Opwijk.

Hierdoor bekomen we een ideaal aantal spelers om comfortabel 2 provinciale ploegen te maken en kunnen we een differentiatie maken qua niveau. Van beide clubs zal er een trainer zijn zodat alle spelers een “bekend gezicht” terugvinden. Trainingen en wedstrijden zullen in BC Opwijk zijn.

U16 : Ook in deze leeftijdscategorie worden er 2 ploegen gemaakt met ALLE spelers van beide clubs. Panters Baasrode zal hier de leading nemen. Spelers van BC Opwijk worden gemuteerd naar Panters Baasrode.

In deze leeftijdscategorie hebben we de ambitie om 1 landelijke en 1 provinciale ploeg te maken. Om het niveau in te schatten van onze spelers en ook ambitieuze spelers van buiten beide clubs de kans te geven om toe te treden houden we 4 zondagen in februari “talent days”.  Wie in welke ploeg zal spelen wordt beslist  in samenspraak met beide sportieve cellen, coaches, spelers en/of ouders. Trainingen en wedstrijd zullen in Panters Baasrode zijn. 1 training/week zal waarschijnlijk wel doorgaan in Opwijk. De praktische invulling hiervan volgt in maart. Van beide clubs zal er een trainer zijn zodat alle spelers een “bekend gezicht” terugvinden.

U18-U21:Beide clubs behouden hun ploegen. BC Opwijk – provinciaal, Panters Baasrode – landelijk. Spelers van BC Opwijk kunnen met dubbele licentie landelijk spelen.

Wij zijn er van overtuigd dat deze samenwerking een meerwaarde zal geven aan ALLE spelers van beide clubs. Differentiatie (voor elke speler op zijn niveau een leuke ploeg aanbieden) is de leidraad in het uitwerken van deze samenwerking.

Om dit verder toe te lichten en om van ideeën uit te wisselen nodigen wij jullie graag uit op een infomoment op zondag 21 februari om 10u in de cafetaria van BC Opwijk.

Op dit infomoment kunnen wij nog niet zeggen welke speler in welke ploeg zal spelen. Dit wordt later beslist, na verwerking van alle input. De nadruk van dit infomoment zal voornamelijk op U14 en U16 liggen omdat daar de grootste verandering zal zijn.

Uiteraard zijn wij ook steeds bereikbaar voor meer inlichtingen.
Christophe : 0476/65 08 15 of sportbco@gmail.com
Fred : 0496/19 10 07 of sportbco@gmail.com